welkom - Vanaf heden geen verkoop meer van onderdelen !!!

Erkend centrum
Erkend centrum
Erkend centrum
Erkend centrum
Erkend centrum

Historie

Van autokerkhof, autoafbraak tot autorecycling

Het beroemde autokerkhof werd in 1968 opgericht door de heer Jacques Vanlingen onder de naam Autokerkhof Jacques Vanlingen. Na verloop van jaren kreeg het bedrijf al snel een bekende naam. En met ongeveer een verzameling van 10.000 voertuigen op het terrein werd het al snel het grootste autokerkhof van belgië.

Het bedrijf werd in 1990 door zoon Carlo overgenomen met als benaming autoafbraak Carlo Vanlingen. Na deze overname is het bedrijf gemoderniseerd geweest.

Door de strengere milieuwetgevingen is het bedrijf in 2003 een Autorecyclingsbedrijf geworden i.p.v. een autoafbraak en is de naam veranderd in Autorecycling Carlo Vanlingen nv. Tijdens deze periode heeft het bedrijf een grote groei gekend. Het bedrijventerrein is nu grotendeels bedekt met een vloeistofdichte vloer die insijpelingen van olie in de ondergrond tegen gaan. En de nieuwe bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 3.500 m² zijn speciaal ontworpen voor een vlotte doorstroming van de te behandelen voertuigen.

Na zijn studie in 2012 aan de IVA succesvol te hebben afgerond is de zoon van Carlo, Jesse aan het meewerken binnen het bedrijf.

Nu worden er in het bedrijf elk jaar ongeveer een 6.500 voertuigen verwerkt, dit komt neer op 25 voertuigen die iedere werkdag verwerkt worden. In de toekomst willen wij ongeveer 15.000 voertuigen per jaar gaan verwerken.

Wij zijn al enkele jaren bezig met het bedrijf verder uit te breiden, maar dit is niet mogelijk omdat ons geheel bedrijventerrein reservatiezone is geworden. Dit komt door de plannen voor de aanleg van de nieuwe Noord-Zuid verbinding. Als de overheid deze plannen doorvoerd zullen wij onteigend worden en moeten wij op een andere locatie ons bedrijf terug oprichten. Tot op heden hebben wij hier nog altijd geen duidelijkheid over.

Belangrijk

Wij zijn telefonisch NIET bereikbaar !!!

OPGELET:
Vanaf heden geen verkoop meer van onderdelen !!!
Aanvragen zullen ook niet meer beantwoord worden!!!

Openingsuren

Maandag t/m vrijdag

Open: 9u tot 12u en 13u tot 17u

Zaterdag, Zon- en feestdagen

Gesloten

Contact

Autorecycling Carlo Vanlingen nv
Grote Baan 602
(Baan Hasselt-Eindhoven)
3530 Helchteren
België

.(JavaScript must be enabled to view this email address)